Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

UVON Noord

uvon noordWelkom op de website UVON Noord, hèt netwerk voor de vrouwelijke ondernemer in Friesland, Groningen en Drenthe.

UVON Noord wil een netwerk zijn van en voor vrouwen in bestuurlijke functies uit zeer diverse bedrijven, waardoor een rijkdom aan kennis en ervaring aanwezig is. De vrouwelijke ondernemers van UVON Noord willen inspireren, informeren en ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden.

Doelstelling

  • Inspireren
  • Informeren
  • Contacten leggen
  • Ondernemen
  • Ervaring uitwisselen

Achtergrond

De Unie van vrouwelijke ondernemers Nederland, kortweg UVON, is voortgekomen uit een Frans initiatief. Kort na de 2e wereldoorlog besloot Yvonne Foinant, weduwe van een grootindustrieel, de onderneming van haar overleden echtgenoot zelf voort te zetten, een voor die tijd opmerkelijke actie. Omdat vrouwelijke ondernemers een minderheidsgroep vormden, zeker in de industriële sector, besloot Foinant een vereniging op te richten, waarin zij en haar vrouwelijke collega’s de specifieke problemen en bijzondere omstandigheden, waarmee zij zich vaak geconfronteerd zagen, konden bespreken en hun positie in het bedrijfsleven door een gemeenschappelijk optreden zouden versterken.

De FCE’s, Femmes Chef d’ Entreprises, versterkten hun organisatie door ook internationaal actief te worden en zo ontstond in de loop van de na-oorlogse jaren een groot internationaal netwerk onder de naam FCEM,Femme Chefs d’ Entreprise Mondials. In 1950 werd de Nederlandse afdeling opgericht onder de naam Nederlandse Unie van Vrouwelijke Bedrijfshoofden, NUVB. De NUVB werd UVON en deze UVON groeide uit tot een organisatie met 4 afdelingen: Noord- en Zuid-Holland, Brabant en Gelderland.

Ben jij een vrouwelijk ondernemer en spreekt UVON Noord je aan?
Meld je dan aan als aspirant-lid indien je ingeschreven staat bij de KvK en minimaal twee jaar een eigen bedrijf hebt dan wel een managementfunctie uitoefent.

UVON Noord biedt je de mogelijkheid om binnen een half jaar maximaal drie bijeenkomsten bij te wonen. Op die manier kun je kennismaken en ondervinden of ons netwerk bij je past.

Friesland, Groningen en Drenthe.

Klik hier om naar de website te gaan.