Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Vrouwen Netwerk Zaanstad +

images (2)Voor vrouwen met ambitie!

Het VrouwenNetwerkZaanstadPlus brengt ambitieuze vrouwen uit de Zaanstreek en omgeving met elkaar in contact. Dit contact kan leiden tot nieuwe inzichten en inspiratie, nuttige en lucratieve samenwerkingsverbanden en een grotere bekendheid met elkaars bedrijf en werkzaamheden. Onze leden hebben een eigen onderneming of een uitdagende baan. Het netwerk streeft ernaar zelfstandig vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren en te ondersteunen.

Per jaar zijn er ongeveer zes netwerkbijeenkomsten. Een bijeenkomst gaat van start met een presentatie of lezing. Aansluitend is er een netwerkdiner. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimschoots gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te informeren en te inspireren.

Verder organiseren we regelmatig workshops over allerlei interessante onderwerpen, die dikwijls door onze eigen leden gegeven worden. Naast deze vaste bijeenkomsten organiseert het vrouwennetwerk een netwerkhappening Bruisende Zaken met een grote informatiemarkt en de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw.

Doelstelling

Vrouwennetwerk ZaanstadPlus heeft als doel:

  • Ambitieuze vrouwen uit Zaanstad en omgeving met elkaar in contact te brengen. Contact dat kan leiden tot nieuwe inzichten en inspiratie, samenwerking en een grotere bekendheid met elkaars bedrijf en werkzaamheden.
  • Het stimuleren van het vrouwelijk ondernemerschap in de Zaanstreek.
  • Het organiseren van een aantal bijeenkomsten en evenementen, waaronder de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw.

Achtergrond

Miranda Langendijk en Felicia Aardema zijn de oprichters en lange tijd de grote drijvende krachten geweest achter het netwerk. Na de oprichting in 2005 wisten zij in korte tijd 300 deelnemers aan hét netwerk voor vrouwen in de Zaanstreek samen te brengen. Sinds 2007 is het netwerk ondergebracht in een stichting. In de statuten van het netwerk zijn onder andere de doelstellingen van de stichting opgenomen.

Sinds 2006 organiseert het Netwerk de Verkiezing van de Zaanse Zakenvrouw van het Jaar. Hierbij wordt de meest ondernemende Zakenvrouw uit de Zaanstreek gekozen op een feestelijke avond.

De eerste jaren was het lidmaatschap van het VrouwenNetwerk gratis. Om het netwerk wat professioneler te maken, interessante evenementen te kunnen organiseren en niet altijd afhankelijk te zijn van sponsoren, is in 2009 het betaalde lidmaatschap geintroduceerd. De kosten zijn nog steeds niet hoog, 50 euro per jaar. Het lidmaatschap heeft er voor gezorgd dat het ledenbestand is opgeschoond en geleid tot reductie van het aantal slapende leden.

Momenteel zijn er 150 vrouwen actief lid en bezoeken zij elk jaar 6 netwerkdiners met presentatie, 6 workshops en het jaarlijkse evenement Bruisende Zaken rondom de Verkiezing van de Zaanse Zakenvrouw. Het VrouwenNetwerk ZaanstadPlus is sinds juni 2010 aangesloten bij ZON (Zaans Ondernemers Netwerk) , het overkoelende ondernemersorgaan in de Zaanstreek.

Het VrouwenNetwerk ZaanstadPlus is er voor alle ambitieuze vrouwen uit de Zaanstreek en omgeving. Onze leden hebben een eigen bedrijf of een uitdagende functie op management-niveau.

Onze activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de Zaanstreek. Zie onze website www.vnzp.nl voor details.

Klik hier om naar de website te gaan.