Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.
Vrouwenplatform Carree Overijssel

Carree logo emailHet Vrouwenplatform Carree Overijssel is een organisatie voor alle vrouwen in Overijssel. Wij leveren een bijdrage aan de maatschappelijke en sociale positie van vrouwen. Door uit te gaan van onze vijf belangrijke kernwaarden, proberen wij onze doelen te bereiken. Onze vijf kernwaarden, niet voor niets allen beginnend met een V, zijn:

Vertegenwoordigen, Vernieuwen, Verhelderen, Verbinden en Verscheidenheid.

Doelstelling

Organisatiedoelstellingen De organisatiedoelstellingen van het Vrouwenplatform Carree zijn:

  • Een platform zijn voor ontmoeting, informatie-uitwisseling en netwerken.
  • Het bespreken van actuele en maatschappelijke onderwerpen die dichtbij de doelgroep staan en bijdragen aan keuzes en besluitvorming voor en door vrouwen in de samenleving door het organiseren van symposia, debat- en themabijeenkomsten en informatieverstrekking
  • Het platform stimuleert participatie van vrouwen in de samenleving door middel van het initiëren van projecten die direct steun bieden aan vrouwen en meiden: zoals het ‘Vrouwen coachen Meiden project’.
  • Het platform fungeert als doorgeefluik en gesprekspartner voor vrouwen in de samenleving door het vertegenwoordigen en naar buiten brengen van meningen en door op te komen voor de belangen van vrouwen.
  • Het platform verbindt vrouwen in de samenleving door middel van het aanbieden van interactiemogelijkheden en informatievoorziening via een nieuwsbrief, folders, flyers, en via de website: www.vrouwenplatformcarree.nl Deze visie en organisatiedoelstellingen gericht op vrouwen laat zich vertalen in de volgende kernwaarden: Verscheidenheid, Vertegenwoordigend, Verhelderend, Verbindend. Vernieuwend,

Achtergrond

Vrouwenplatform Carree werd op 22 mei 2008 door het passeren van de statuten officieel gevestigd, middels een eerder uitgeschreven prijsvraag was al gekozen voor de naam ‘Carree’. Op 13 december 2007 gaven de aangesloten organisaties en vrouwenraden aan het dagelijks bestuur van de Overijsselse Vrouwen Raad (OVR) opgericht in 1975, de opdracht de OVR om te vormen tot een vrouwenplatform. Uit deze opdracht is het ‘Vrouwenplatform Carree’ ontstaan met op dit moment twintig aangesloten vrouwenorganisaties.

Het vrouwenplatform Carree vertegenwoordigt alle vrouwen in de provincie Overijssel. Bij het platform zijn twintig vrouwenorganisaties aangesloten.

De bijeenkomsten van Vrouwenplatform Carree vinden plaats in de provincie Overijssel op diverse locaties.

Klik hier om naar de website te gaan.