Ladies’ Circle is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto Vriendschap en Service zetten wij ons in voor ondersteuning van goede doelen. Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten.

Ladies’ Circle Nederland is onderdeel van Ladies’ Circle International. LCI is opgericht in 1953 en is inmiddels actief in liefst 41 landen met meer dan 12.000 leden. Jaarlijks vindt de Annual General Meeting (AGM) plaats. Dit is de internationale jaarvergadering die door één van aangesloten landen wordt georganiseerd.

Door heel Nederland zijn er meer dan 70 Circles met bijna 1000 leden. Elk jaar komen er nieuwe Ladies’ Circles bij.

Geschiedenis

Ladies’ Circle is oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Leiden/Wassenaar. Deze twee Circles vormen op 18 april 1975 Ladies’ Circle Nederland (LCNL). Langzaam groeide het aantal Circles en in september 1984 werd LCNL ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is zijn nu meer dan 70 actieve Circles, verspreid over heel Nederland.

logo_LCNL_witgevuld groot

Doelstellingen

Vriendschap en Service is het motto van Ladies’ Circle Nederland. De zes harten in het rood-wit-blauwe-embleem symboliseren de volgende doelstellingen:

  • het bevorderen van vriendschap
  • het bevorderen van een positieve levenshouding van de leden
  • het bevorderen van verdraagzaamheid
  • het bevorderen van eerlijkheid en openheid ten opzichte van alle medemensen
  • het versterken van het besef dat ieder lid op haar eigen wijze de gemeenschap behoort te dienen
  • het bieden van service ten dienste van de samenleving

Meer info: https://ladiescircle.nl/

Vaardigheden

Gepubliceerd op

november 5, 2020

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *