Vereniging Zeeuwse Cirkel

De Vereniging Zeeuwse Cirkel is een educatieve vereniging voor dames en bestaat uit kringen, verspreid over Zeeland. Ons motto  is: “Beter stof op de kast dan stof op je hersens”

 

Achtergrond
Eén keer per maand gaan dames overdag met elkaar op excursie naar musea, bedrijven en instellingen uit belangstelling of nieuwsgierigheid. Samen dingen ondernemen, dichtbij en veraf, is heel leuk. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je iets wil bezoeken, maar niet alleen durft, wilt of kunt? Een stadswandeling met een gids, een visbedrijf bezoeken, een zitting in een gerechtsgebouw meemaken, een rondleiding in een klein of groot museum krijgen, het zijn een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Je staat versteld wat Zeeland te bieden heeft.

De Vereniging Zeeuwse Cirkel telt momenteel 170 leden, de meesten 50+, verdeeld over 8 kringen. De grootte van de kring varieert van 15-25 dames. Sommige kringen gaan een halve dag, andere een hele dag met elkaar op stap. Iedere kring kiest een vaste dag en is vrij in het bepalen van het programma, heeft een eigen budget en lokaal bestuur. 

De huidige kringen zitten bijna vol, maar zelf een nieuwe kring oprichten kan natuurlijk ook!
Denk daarbij aan oud-collega’s, nichtjes die je zelden meer ziet, een vroegere buurvrouw of klasgenoot en je hebt zo een groepje bij elkaar. Klein beginnen is de kunst en de groep groeit binnen de kortste keren als een sneeuwbal, zodat je een stop moet invoeren. Vanuit het bestuur krijg je alle ondersteuning om te starten.

Website: www.zeeuwsecirkel.nl
Facebook: zeeuwsecirkel
Email secretaris: zeeuwsecirkel@zeelandnet.nl
Naam: Leida Grootjans

Vaardigheden

Gepubliceerd op

mei 12, 2020

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *