Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Boeken

de essentie van netwerkenRia de Jong: De essentie van netwerken

Golfen met Belangrijke Mensen en netwerkborrels aflopen om opdrachten te scoren. Dat is het clichébeeld van netwerken. Geen wonder dat veel mensen denken dat netwerken niets voor hen is. Terwijl een goed netwerk zoveel deuren kan openen. Hoog tijd dus dat naast dit clichébeeld eens wat andere beelden worden gezet. Want er is niet één manier van netwerken, er zijn vele manieren, zoveel als er mensen zijn.

De essentie van netwerken laat zien dat je je eigen netwerkstijl kunt ontwikkelen. De belangrijkste regel: doe nooit iets omdat je denkt dat het moet. Netwerken werkt alleen als je doet wat je leuk vindt. Zo maak je anderen enthousiast en kun je hen aan je binden. Dit boek helpt je in kaart te brengen wat jij anderen te bieden hebt, hoe je netwerk er op dit moment uitziet en hoe je erin kunt investeren en het op een natuurlijke manier kunt uitbreiden.

Alle facetten van het netwerken worden geïllustreerd met originele voorbeelden. Niet om letterlijk op te volgen – al is dat niet verboden – , maar meer nog als bron van inspiratie voor jouw persoonlijke aanpak. Want als je kiest voor je eigen stijl, bouw je op een prettige, ongedwongen manier een netwerk dat staat als een huis. Investeren in je relaties op een manier die bij jou past, dat is de essentie van netwerken.
Ria de Jong is tekstschrijver en zelfstandig ondernemer. Het ondernemerschap heeft haar tot netwerkervaringsdeskundige gemaakt. Ze ontdekte dat ook introverte mensen – zoals zijzelf – een manier van netwerken kunnen ontwikkelen waarbij ze zich prettig voelen. Met dit boek biedt zij praktische steun aan professionals die op zoek zijn naar een eigen stijl van netwerken – een netwerkstijl waarbij ze zichzelf kunnen blijven.

plotseling_manager_NEWRob van Eeden: Netwerken werkt

Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan.

Netwerken is niet voorbehouden aan een elite van vriendjes die elkaar de bal toespelen. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is door iedereen te leren. Netwerken werkt geeft daarvoor de nodige handvatten. Met uitdagende stellingnames en praktische oefeningen laat Rob van Eeden je het antwoord vinden op vragen als:

  • Wat wil ik bereiken met netwerken?
  • Hoe schrijf ik een goed resumé?
  • Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk?

Netwerken werkt behoort tot de serie boeken van VolkskrantBanen en Uitgeverij Het Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan.

Netwerken werkt is een praktisch boek dat je op weg helpt om werk te vinden dat echt bij je past. Aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen bereid je je netwerkcampagne voor.
En voor je het weet ben je druk aan het netwerken, want… netwerken is een werkwoord.

Inspiratie kun je opdoen aan tientallen cases en voorbeelden uit de praktijk, ook voorbeeld cv’s en resumés. Daarnaast vind je er veel tips die (o.a.) verwijzen naar goede websites en naar netwerkclubs en organisaties.

Hoofdstukindeling

– Voorwoord
1 Netwerken, moet dat echt?
2 Netwerken, wat is dat?
3 Weten waar je goed in bent
4 Weten wat je wilt
5 Resumé, basisdocument voor netwerken
6 De netwerkcampagne
7 Netwerkgesprekken
8 Je doel bereiken
9 Doorgaan met netwerken
– Aanbevolen literatuur
– Hoe dit boek tot stand kwam

Netwerken dummiesPersoonlijk netwerken voor dummies

Zet u uw beste beentje voor bij vergaderingen? Legt u contact met de juiste mensen op officiële gelegenheden? Donna Fisher is deskundig op het gebied van netwerken. Zij laat in ‘Persoonlijk netwerken voor dummies’ zien hoe nuttig en leuk het is om langdurige en krachtige relaties op te bouwen. Van het op de juiste manier gebruiken van visitekaartjes tot u een weg netwerken naar een baan, dit boek behandelt alle aspecten die daarbij een rol spelen van begin tot eind. Het boek is geschreven voor eenieder die zowel op het persoonlijke als beroepsmatige vlak zijn vaardigheden in netwerken wil verbeteren. Donna Fisher behandelt onder meer de volgende onderwerpen:

– Relaties volledig benutten
– Informele gesprekken voeren en nieuwe contactpersonen ontmoeten
– Levenslange netwerkgewoonten ontwikkelen ter bevordering van uw carrière
– Een netwerk opbouwen en onderhouden
– Internet en e-mail gebruiken bij het netwerken

Inhoudsopgave

Over de auteur
Dankwoord
Inleiding

Deel 1 – Netwerken: wat het is, en wat het voor jou kan betekenen

1. Een definitie van netwerken
2. Je kernnetwerk

Deel 2 – Je netwerken opbouwen en onderhouden

3. Je invloedsfeer uitbreiden via netwerkgegevenheden
4. Jij bent de bron van je netwerk
5. Laten we eens praten: netwerken is gesprekken voeren
6. Je netwerken cultiveren door iets te vragen
7. Leren luisteren
8. Door vervolgacties je netwerk verdiepen

Deel 3 – Je netwerken gebruiken: mogelijkheden en kansen

9. Je een weg netwerken naar de perfecte baan
10. Netwerken in bedrijven
11. Netwerken voor vrije ondernemers en zelfstandigen
12. Netwerken in het gewone leven
13. Netwerken in non-profitorganisaties

Deel 4 – Extra aandachtspunten

14. Verschillen in persoonlijkheid en stijl
15. Contact op hightech niveau
16. Netwerketiquette

Deel 5 – Het deel van de tientallen

17. Tien tips voor de kunst van het informele gesprek
18. Tien trucs om namen beter te onthouden
19. Tien kenmerken van de volleerde netwerker
20. Tien netwerkblunders, en hoe voorkom je ze

Bijlage: maak je eigen actieplan

(bron: managementboek.nl)