Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Dress for succes

SheConsult WomenOutfits

Regelmatig zit ik me te verbijten voor de TV. Dan zie ik bij een of ander praatprogramma 3 deskundige heren, èn met een beetje mazzel, één deskundige vrouw. De mannen in uniform (pak met stropdas dus), en de vrouwen in een of ander ‘leuk jurkje’. En de vrouw moet dan wel heel erg bedreven zijn, heel erg het gesprek naar zich toe kunnen trekken, om evenveel indruk te maken als de heren. En dat komt door dat jurkje. Een jurkje straalt veel minder gezag, veel minder autoriteit uit dan een jasje. Dat zit ‘m in de belijning. Bovendien doen kleuren ook nog wat. Donkere kleuren stralen meer autoriteit uit dan lichte kleuren. Dus een vrouw in een leuk groen bloemetjesjurkje moet wel heel erg haar best doen om even serieus over te komen als een man in donker pak.

Niet voor niets hebben agenten, bewakingsbeambten, conducteurs, piloten en andere officials (zelfs coaches van ieder zichzelf respecterend voetbalteam) donkere pakken aan. En wat denk je van rechters en advocaten in hun zwarte toga’s? Niet voor niets hebben stewardessen jasjes met grote schoudervullingen aan. Opdat wij, argeloze passagiers, denken dat als het vleigtuig neerstort, de stewardessen wel weten hoe wij het gaan overleven.

Regelmatig wijs ik klanten erop dat de eerste indruk die zij maken, hun kleding, niet strookt met hun professionaliteit, met hun vak en hun postie. Het is belangrijk om na te denken over je kleding. Over wat je uitdrukt met je kleding.

Zo trekken creatievelingen iets aan wat absoluut onconventioneel is, bankmanagers een grijze krijtstreep, en notarissen een corduroy broek met blauwe blazer.
Voor vrouwen is dat vaak lastiger. Want moet je nu als vrouwelijke bankmanager een grijze krijtstreep- broekpak aan, en als vrouwelijke notaris een corduroy rokje met blazer?

Vrouwen kiezen er dan voor een leuk jurkje aan te trekken. Maar is een leuk jurkje wel passend? Onderstreept het jouw professionaliteit wel voldoende? Past het bij de cultuur?
En let op, het feit dat de mannen in pakken en de vrouwen in leuke jurkjes op hun werk komen wil niet zeggen dat een leuk jurkje dus goed is! Misschien is het veel beter wanneer jij ook kiest voor een formelere stijl. Misschien komt dat jouw effectiviteit wel ten goede.

Kleding moet je persoonlijkheid onderstrepen, maar mag nooit afleiden. Een decolleté van peilloze diepte leidt zelfs vrouwen af!
Kleding moet passen bij je baan. Je moet je er comforbabel in voelen.
Er zijn diverse goede stylistes die je hierin prima kunnen adviseren. En een goed advies bespaart je enorm veel tijd en geld!

We geven makkelijk geld uit voor een tas, maar een investering doen in een deskundige die met je samen kijkt naar wat bij jou in jouw functie past, vinden we heel lastig. Maar wat is er mis met te erkennen dat je hier niet heel goed in bent, dat je andere kwaliteiten hebt? En dat je hiervoor gewoon iemand inhuurt?

Mijn ervaring, en de ervaring van de klanten die ik naar onze styliste heb verwezen zijn fantastisch. Ook bij mij heeft ze mijn garderobekast doorgenomen. Er kon veel weg. En ik kreeg een lijstje met wat er ontbrak (wat me heel erg meeviel overigens) en waar ik dat kon kopen. Ik bleek een kast te hebben met veel meer combinatiemogelijkheden dan ik zelf had gedacht! Ook die combinatie’s heeft ze voor me uitgeschreven. Ik weet nu ‘s ochtends altijd wat ik aan moet trekken, ik hebt geen miskopen meer, en ik voel me nooit meer underdressed.

En weet je wat het fijne is? Als je weet dat iets je goed staat, dat iets comfortabel zit, en passend is bij de gelegenheid dan voel je je fit en sterk. Alsof je de wereld aankan. En willen we dat niet allemaal?
Klik hier voor een leuk filmpje over dit onderwerp.

PS: Bij de meeste vrouwen hierboven op de foto krijgt onze styliste jeukende handen. Wat zou ze hier graag wat aan willen doen!