Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Waarom het belangrijk is!

SheConsult social_mediaIedereen heeft zijn mond vol over netwerken. Dat netwerken zo belangrijk is en dat je er aan mee MOET doen.

En dus hoor ik veel vrouwen zich daar tegen afzetten. Ze vinden het overdreven, niet nodig, ze zijn er ook gekomen zonder te netwerken.

Dat is dus niet waar, want als ik even doorvraag blijken deze vrouwen -als ze succesvol zijn- wel degelijk te netwerken, alleen niet via de ‘officiële’ netwerken. Deze vrouwen zijn meestal uitstekende netwerkers. En de vrouwen die echt niet netwerken? Tja, die zitten meestal thuis op de bank zuur te wezen.

Kortom, wat ik hiermee wil zeggen is dat iedereen eigenlijk wel netwerkt. En dat je bij uiterst succesvolle vrouwen ziet dat het ook uitstekende netwerkers zijn. Kennelijk gaat succes hand in hand met netwerken.

Vrouwen zijn goed in netwerken.
Wij weten heel goed hulptroepen te organiseren als dat nodig is voor -bijvoorbeeld- de opvang van onze kinderen. Blijkbaar voelen we ons thuis in het netwerk van moeders.
Maar zakelijk netwerken vinden veel vrouwen een stuk lastiger. Een vrouwennetwerk kan je daarbij helpen. De sfeer in een vrouwnenetwerk is vaak vertrouwelijk, veilig. Vrouwen weten zich vaak herkend in zo’n omgeving. In een vrouwennetwerk kun je, als je er nog niet zo bedreven in bent, leren netwerken zonder al teveel stress.

Stress-afbouw
Daar komt nog iets anders bij. Over stress gesproken: uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat vrouwen stress anders afbouwen dan mannen. Mannen gaan sporten of klussen. Vrouwen bouwen stress af door er met andere vrouwen over te praten. Dus: een vrouwennetwerk kan helpen bij je stress-afbouw!