Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Atria, instituut voor vrouwengeschiedenis

atria-logoAtria is hét kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis

Atria draagt bij aan emancipatie van vrouwen door kennisoverdracht, beleidsadvisering en stimulering van het maatschappelijke en politieke debat. Met als uiteindelijk doel gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

Achtergrond

Vroeger, nu en de toekomst
Atria herbergt een van de oudste historische en hedendaagse collecties over vrouwen en gender wereldwijd. Het kennisinstituut documenteert en verzamelt de geschiedenis en stelt daarmee de geschiedenis veilig. Zij plaatst onderwerpen in een historisch perspectief en dat maakt dit instituut uniek. De grote en vrij toegankelijke bibliotheek is gesitueerd in het centrum van Amsterdam aan de Vijzelstraat. De afdeling Collecties beheert naast de bibliotheek een uitgebreid archief met onder andere materiaal van verschillende vrouwenorganisaties, archieven van belangrijke vrouwen, dagboeken en beeldmateriaal van vrouwen van vroeger en nu. Bezoekers kunnen boeken en tijdschriften lenen, inzage in archieven krijgen, studeren in de bibliotheek en zich ook opgeven voor een rondleiding in de bibliotheek en het archief.

Atria is er voor alle vrouwen.

Amsterdam

Kik hier om naar de website te gaan.