Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.
Legal Women

De juridische branche is het laatste decennium in ons land op allerlei fronten veranderd. Zo is onder meer het aantal bedrijfsjuristen buitensporig gegroeid en datzelfde geldt voor het aantal freelance juristen. Binnen de advocatuur is het nieuwe begrip ‘niche kantoor’ ontstaan. Part time werken is bespreekbaar en mogelijk, ook voor partners. Juristen uit verschillende disciplines gaan steeds meer samenwerken. Last but not least is het aantal vrouwelijke juristen enorm toegenomen. Dat laatste is een mooie reden voor een platform speciaal voor vrouwelijke juristen. Middels Legal Women kunnen vrouwelijke vakgenoten elkaar ontmoeten en met elkaar van gedachten wisselen over de ontwikkelingen in de juridische branche, zij kunnen gebruik maken van elkaars expertise en hun vakkennis vergroten. Op een informele manier kunnen zij hun netwerk uitbreiden en daarmee voordeel doen in de dagelijkse praktijk.

Legal Women biedt een platform voor vrouwelijke juristen om informatie te delen, kennis over te dragen, te discussiëren, ervaringen te delen en om te netwerken.

Activiteiten
Jaarlijks worden zo veel mogelijk bijeenkomsten georganiseerd die ofwel juridisch inhoudelijk zijn of geënt zijn op vrouwen en mogelijk een combinatie van beide. De activiteiten worden afgesloten met een borrel waar deelneemsters kunnen netwerken met vakgenoten. De bijeenkomsten worden tijdig bekend gemaakt, zodat er voldoende gelegenheid is voor inschrijving. Indien er een maximaal aantal juristen bij een bijeenkomst aanwezig kan zijn, gaan zij die zich het eerst hebben ingeschreven voor.

Sponsoring
Stichting Legal Women krijgt geen subsidies en is dus volledig afhankelijk van donaties en hosts voor haar bijeenkomsten en events. Stichting Legal Women krijgt geen subsidies en is dus volledig afhankelijk van sponsoring voor haar bijeenkomsten en events.

Legal Women kent Gouden en Zilveren sponsoren, zijnde kantoren, banken of andere bedrijven die het netwerk en de evenementen van Legal Women op lange termijn willen ondersteunen.

Er zijn nu 3500 leden.

Iedereen die van het vrouwelijk geslacht is en werkzaam is als advocate, (kandidaat)notaris, fiscaliste, bedrijfsjuriste, als juriste voor de overheid, binnen onderwijsinstellingen, voor de rechterlijke macht of voor een non-profit organisatie.

Amstelveenseweg 248
1075 XV Amsterdam
KvK 58590331

Nederland en Nederlandse Antillen

Klik hier om naar de website te gaan.

Zoek je een coach in Amsterdam?