Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.
Mama Cash

Wie we zijn
Mama Cash werd opgericht aan een keukentafel in Amsterdam in 1983. Sinds de oprichting door vijf feministische activisten zijn we uitgegroeid tot een internationaal fonds dat vrouwen-, meiden- en transgendergroepen over de gehele wereld steunt.

Mama Cash was het eerste internationale vrouwenfonds in de wereld. Tegenwoordig financiert en steunt Mama Cash vrouwenrechteninitiatieven over de hele wereld die verschillende vormen van onrechtvaardigheid aan de kaak stellen. Ons werk gaat uit van het principe dat sociale verandering begint bij gendergelijkheid en respect voor de mensenrechten van iedereen.

Onze uitgangspunten

  • We omarmen diversiteit in onze organisatie en bij onze partners.
  • We staan open voor baanbrekende, innovatieve strategieën, reageren op veranderende omstandigheden, staan klaar om strategische kansen te grijpen en zijn bereid de risico’s te delen die inherent zijn aan het verzet tegen en de transformatie van onderdrukkende structuren en systemen.
  • We werken nauw samen met donoren, met de groepen die wij steunen en met andere organisaties, zodat we onze gezamenlijke doelen effectief kunnen realiseren.
  • We aarzelen niet om verantwoording af te leggen, om de resultaten van onze investeringen te evalueren en te communiceren, en om met anderen te delen wat we hebben geleerd over succesvolle filantropie op het gebied van sociale rechtvaardigheid.
  • We zijn vastbesloten om daadwerkelijke en blijvende verbeteringen in de levens van mensen te brengen en om anderen te inspireren zich hierbij aan te sluiten en ons werk financieel te ondersteunen.

Mama Cash is een informele, professionele organistatie waar ongeveer 30 betrokken en enthousiaste medewerkers en een aantal vrijwilligers werken.

Mama Cash investeert wereldwijd in taboedoorbrekende initiatieven van vrouwen. Daarbij passen mensen die flexibel en betrokken zijn, en die open staan voor andere culturen en afwijkende meningen. Affiniteit met vrouwenrechten is een belangrijke vereiste voor alle functies.

Het Mama Cash kantoor is gevestigd in een voormalig schoolpand in Amsterdam Oud-West, vlakbij het Leidseplein.
Klik hier om naar de website te gaan.

Zoek je een coach in Amsterdam?