Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Meer vrouwen in de politiek

Beschrijving

Stichting Meer vrouwen in de politiek zet zich in om meer vrouwen te enthousiasmeren en informeren om politiek actief te worden. Dat doen we door middel van lezingen, campagnes, (netwerk)bijeenkomsten en cursussen. Zo laten we vrouwen op een laagdrempelige manier kennismaken met politiek, brengen vrouwen bijeen, maken we vrouwen zichtbaar die op dit moment politiek actief zijn zodat ze kunnen dienen als rolmodel en geven we geïnteresseerde vrouwen de tools in handen om hun weg te vinden in de politieke wereld.

Een functie in de politiek is leerzaam en gevarieerd. Je ontwikkelt een groot netwerk en veel verschillende vaardigheden, die je kunt inzetten bij elke functie naast de politiek of na de politiek, en politiek is overal.

Visie

Het doel is om 50% vrouwen in alle politieke functies, van gemeenteraadslid tot minister-president, en van burgemeesters tot Provinciale Staten. In alle activiteiten die ik organiseer is het streven om 50% vrouwen met een bi-culturele achtergrond uit te nodigen.

Missie

Om gendergelijkheid te behalen in Nederland, moeten vrouwen voor 50% deel uit maken van alle politieke gremia. Wanneer vrouwen gelijk vertegenwoordigd zijn in de politiek, heeft dat een olievlek effect; op die manier oefenen vrouwen invloed uit op alle beleidsterreinen.

Dit netwerk is landelijk actief

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: mail@marieannevanreijen.nl