Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Netwerk Brandweervrouwen

logo_brw-vrouwen_ani

Het Netwerk voor Brandweervrouwen is, in februari 1997, op initiatief en met ondersteuning van het Ministerie van BZK opgericht. Om te beginnen is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat vrouwen bij de brandweer werken. Dat zie je terug in de cijfers. Het percentage vrouwen bij de brandweer is lager dan 30 procent. Daarnaast geven brandweervrouwen zelf aan dat ze behoefte hebben aan ondersteuning en het uitwisselen van ervaringen. Zodra dat niet meer nodig is, hebben wij ons doel bereikt.

Doelstelling

Het netwerk Brandweervrouwen:

  • behartigt de belangen van vrouwen bij de brandweer (vrijwillig en beroeps)
  • is een platform voor het uitwisselen van kennis en ervaringen
  • versterkt de positie van vrouwen in brandweerkorpsen
  • bevordert de instroom van brandweervrouwen
  • stimuleert de doorstroom van vrouwen naar hogere functies
  • informeert brandweerkorpsen over werving en ondersteuning van vrouwen
  • is een aanspreekpunt voor beleidsmakers en oefent invloed uit op het beleid.

Wij willen de doelstellingen onder meer bereiken door een landelijk netwerk te vormen, een platform te bieden voor vragen, problemen en ideeën, een aanspreekpunt te zijn voor leden en korpsen en door het uitgeven van een nieuwsbrief.

Achtergrond

Wij zijn er voor alle vrouwen die werken binnen de beroeps- en vrijwillige brandweer. Wij streven ernaar om samen met jou een actief netwerk te zijn waar we allemaal plezier van hebben.

Bij ons kun je ook terecht voor informatie die je helpt om je werk nog beter te doen. En dan gaat het niet alleen over zaken waar je als vrouw mee te maken hebt, maar ook over algemene zaken zoals het PPMO en het project Kwaliteit brandweerpersoneel.

Via deze website en onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwtjes en feiten binnen ons netwerk en binnen de brandweer. De nieuwsbrief verschijnt een paar keer per jaar.

Wij zijn er voor alle vrouwen die werken binnen de beroeps- en vrijwillige brandweer. Wij streven ernaar om samen met jou een actief netwerk te zijn waar we allemaal plezier van hebben.

Klik hier om naar de website te gaan.