Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

ProFemme

Empowering ambitious women

Profemme werkt aan kennis over en bewustwording van genderongelijkheid in Nederland. Wij richten ons hierbij op problematiek binnen de samenleving, de man-vrouw verdeling thuis, maar met name op de ongelijke behandeling op de werkvloer.

Waar op het moment relatief veel aandacht besteed wordt aan vrouwen in leiderschapsposities en vrouwen die ondernemen (girlbosses) lijken de ‘gewone’ ambitieuze vrouwen op de werkvloer te worden vergeten. Dit terwijl juist deze vrouwen in grote mate dagelijks struggelen met gebrek aan erkenning, niet gehoord en klein gehouden worden.

Doelstelling

Profemme werkt aan bewustwording, verandering en verbinding. Dit doen we onder andere door kennis te delen over genderongelijkheid, seksisme en intersectioneel feminisme. Maar ook door het ontwikkelen van (online) tools, die bijdragen aan vrouwelijk empowerment.

Ons uiteindelijke doel is een verandering teweegbrengen. We willen vrouwen helpen zich sterker te laten voelen in hun rol of omgeving. Maar we willen ook de omgeving veranderen. De mindset en way of working binnen het bedrijfsleven moet veranderen, maar ook in de politiek moet genderongelijkheid een hogere plek op de agenda krijgen. De gehele samenleving is verantwoordelijk voor en moet betrokken worden in de strijd naar gelijkheid. Het begint al bij de opvoeding door ouders, maar ook scholen, sportverenigingen en andere instanties spelen hierin een cruciale rol.

 

We richten ons hierbij op alle vrouwen in Nederland. Onze focus ligt op het versterken en ondersteunen van werkende vrouwen, vrouwen in het bedrijfsleven, ondernemende vrouwen, vrouwen die zich staande willen houden in een overwegend mannelijke omgeving.

Klik hier om naar de website te gaan.