Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.
Vereniging voor Vrouw en Recht Clara Wichmann
vvr-logo

De Vereniging voor Vrouw en Recht Clara Wichmann is een platform van feministische juristen in Nederland. Personen die lid zijn van de Vereniging kunnen participeren in één van de vier werkgroepen, te weten: de werkgroep sociaal en Europees recht, de werkgroep migratierecht en de werkgroep seksueel en huiselijk geweld. De verschillende werkgroepen organiseren regelmatig bijeenkomsten teneinde een bepaald onderwerp nader uit te diepen. Dit kan bijvoorbeeld uitmonden in een commentaar, of aanbeveling.

Doelstelling

De Vereniging voor Vrouw en Recht Clara Wichmann stelt zich ten doel: – het verbeteren van de rechtspositie van vrouwen in Nederland – het in stand houden van een netwerk van vrouwelijke juristen.

Achtergrond

De Vereniging is op 22 april 2004 opgericht naar aanleiding van de voorgenomen stopzetting van de subsidie aan het Clara Wichmann Instituut, het expertise centrum voor Vrouwen en Recht te Amsterdam.

Juristen met interesse voor vrouw en recht in Nederland.
De bijeenkomsten die de vereniging organiseert vinden doorgaans plaats in Utrecht.
Klik hier om naar de website te gaan.

Zoek je een coach in Utrecht?