Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Vrouw en Media


Stichting Vrouw & Media is een onafhankelijke organisatie. We zijn een platform voor vrouwen in de journalistiek.

Het bestuur organiseert regelmatig bijeenkomsten voor vrouwen werkzaam in alle geledingen van de journalistiek. De bijeenkomsten worden aangekondigd in de nieuwsbrief, waarop inmiddels ruim 1.100 mediavrouwen zijn geabonneerd. Eens in de paar jaar organiseert of initieert SVM een openbaar debat.
De afgelopen jaren stonden workshops, ontmoetingen, interviews, paneldiscussies en debatten op het programma. Daarnaast bemoeit de stichting zich met het publiek debat als het gaat over de positie van vrouwen in de journalistiek.

Doelstelling

Stichting Vrouw & Media wil de positie van vrouwen werkzaam in de media versterken, opdat de inhoud van de journalistiek verbetert.

Na de vrouwelijke toestroom op de journalistieke arbeidsmarkt is het zaak dat vrouwen op alle niveaus vertegenwoordigd worden. Diversiteit – ook aan de top – leidt tot journalistieke producten die beter aansluiten op de veranderende markt. Een markt waar vrouwen zeker niet minder consumeren dan mannen.

Achtergrond

Stichting Vrouw & Media is een onafhankelijke organisatie opgericht in 1982.

Vrouwen in de journalistiek

Klik hier om naar de website te gaan.