Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Vrouwen van Nu

vrouwennuWij zijn de grootste vrouwenvereniging van Nederland en actief in het hele land. Een vrouwenvereniging voor en door vrouwen, waar drie woorden centraal staan: Ontmoeting, Inspiratie en Plezier!

Vrouwen van Nu is een actieve vereniging voor vrouwen met een hart voor de leefomgeving. De afkorting staat voor Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen, maar ook in de stad weten wij vrouwen te verenigen. Bij de Vrouwen van Nu zijn alle vrouwen welkom. Wij organiseren dan ook vele verschillende activiteiten op cultureel, sportief, handwerk en literair gebied. Dat dit veel vrouwen van nu aanspreekt blijkt uit het grote aantal (48.500) actieve leden. De kracht van Vrouwen van Nu, wordt dan ook gevormd door deze vrouwen in de 548 plaatselijke afdelingen.

Doelstelling

  • Ontmoeting
  • Inspiratie
  • Plezier!

Achtergrond

Op 14 oktober 1930 werd de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen opgericht om de belangen van vrouwen op het platteland te bevorderen. In het begin werden er bij boerinnen thuis bijeenkomsten georganiseerd over bijvoorbeeld het landbouwhuishoudonderwijs. Al snel werden de cursussen moderner en de doelgroep breder. Nu is Vrouwen van Nu, een eigentijdse vrouwenvereniging die zich op vele terreinen actief in de maatschappij inzet.

Alle vrouwen zijn welkom! In totaal hebben wij 48.500 actieve leden die allemaal op hun eigen wijze een steentje bijdragen.

Nederland

Klik hier om naar de website te gaan.