Zoeken naar een netwerk voor vrouwen of een gemengd netwerk

Tik hierboven een plaatsnaam in of een deel van de naam van het netwerk dat je zoekt. Of zoek via de zoekstructuur hieronder.

Women in Financial Services Netherlands

wifs

Women in Financial Services Netherlands is een netwerk voor en door vrouwen die werkzaam zijn in de financiële sector of bij organisaties die daaraan verwant zijn.

Voor wie?
Het netwerk richt zich op ambiteuze vrouwen met minimaal 10 jaar werkervaring, die een leidinggevende positie hebben in de financiële sector of beroepsmatig een sterke affiniteit hebben met deze sector. Deze vrouwen willen op een positieve wijze een bijdrage leveren aan de missie en de doelstellingen van WIFS door kennis te delen, te netwerken, informatie uit te wisselen, bijeenkomsten bij te wonen en elkaar te ondersteunen.

Doelstelling

De doelstelling van WIFS is om feminiene waarden in de bedrijfsvoering van financiële instellingen te verankeren ten behoeve van een duurzaam herstel van de financiële sector. WIFS wil dit doen door een platform te bieden aan de vrouwen uit de financiële sector om elkaar te ontmoeten, ervaringen en ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en motiveren, en elkaar te helpen door kansen te delen.

Achtergrond

WIFS is op 23 september 2009 opgericht door Nicolette Loonen, senior manager bij KPMG. Zij is meer dan 15 jaar werkzaam geweest als accountant in de financiële sector en heeft in die hoedanigheid veel financiele instellingen van binnen en van buiten gezien. In de hele discussie over de oorzaken en de gevolgen van de kredietcrisis heeft zij zich verbaasd over de afwezigheid van vrouwen in deze discussie en het debat over de rol van vrouwen in deze sector. Terwijl het juist haar stellige overtuiging was én is dat de dominantie van masculiene waarden er mede toe bijgedragen heeft dat er een voedingsbodem was voor de crisis. Met het netwerk wil zij vrouwen in de financiële sector een platform bieden om te werken aan hun empowerment.

Women in Financial Services richt zich op vrouwen met minimaal 10 jaar werkervaring, die een leidinggevende positie hebben. Langs de inhoudelijke lijn wil WIFS ambitieuze topvrouwen uit de financiële sector met elkaar in contact brengen om te debatteren over actuele thema’s uit de financiële sector. De WIFS-vrouw wil en kan een concrete bijdrage leveren aan een gezonde toekomst voor de financiële sector, en binnen haar eigen bedrijf het verschil maken.

WIFS is voornamelijk een virtueel netwerk. Dit betekent dat de communicatie met de aangesloten vrouwen via LinkedIn plaatsvindt. Twee keer per jaar wordt een grootschalig netewerkevenement georganiseerd, dat iedere keer bij een andere organisatie plaatsvindt.

Klik hier om naar de website te gaan.